Image Alt

Ελλάδα ηλεκτρονικό κατάστημα με γενικά χάπια ED • azfreighters.com

Η στυτική δυσλειτουργία είναι ανδρική σεξουαλική δυσλειτουργία, η οποία είναι συχνότερη με την ηλικία των ανδρών. Τα φάρμακα για τη θεραπεία αυτής της πάθησης ήταν διαθέσιμα στο παρελθόν μόνο με συνταγή, αλλά οι επιλογές είναι τώρα διαθέσιμες πέρα ​​από τον πάγκο.

Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε εάν αυτές οι εξωχρηματιστηριακές επιλογές (OTC) λειτουργούν και εάν είναι ασφαλείς για μακροχρόνια χρήση. Υπάρχουν επίσης διάφορα over-the-counter διαιτητικά συμπληρώματα που ισχυρίζονται ότι είναι φυσικά φάρμακα στυτικής δυσλειτουργίας (ED). Αυτό το άρθρο θα εξετάσει μερικές από αυτές τις επιλογές και θα δούμε ποια στοιχεία υπάρχουν για τη χρήση τους.
Εξωχρηματιστηριακές θεραπείες και συμπληρώματα

Υπάρχουν πολλά διορθωτικά μέτρα εκτός του σώματος που μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση των συμπτωμάτων της στυτικής δυσλειτουργίας.

Εδώ είναι τέσσερις θεραπείες χωρίς θεραπεία που μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση της στυτικής δυσλειτουργίας.

DHEA

Η δεϋδροεπιανδροστερόνη (DHEA) είναι μια ορμόνη που παράγεται από τον εγκέφαλο και παράγεται από τα επινεφρίδια. Συμμετέχει στην παραγωγή ανδρών και γυναικών σεξουαλικών ορμονών.

Τα επίπεδα στο σώμα αρχίζουν να μειώνονται φυσιολογικά μετά την ηλικία των 30 ετών. Μερικοί άνδρες έχουν χαμηλότερα επίπεδα DHEA από ό, τι άλλοι, και η DHEA έχει γίνει ένα κοινό συμπλήρωμα OTC. Παρόλο που μπορεί να είναι χρήσιμο σε μερικούς άνδρες, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να πούμε με βεβαιότητα ότι βοηθάει στην στυτική δυσλειτουργία.

Η DHEA μπορεί επίσης να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες. Οι άνδρες μπορούν να βιώσουν τα ακόλουθα προβλήματα:

ευαισθησία του μαστού
ουρητική επείγουσα ανάγκη
προσβολή
μειωμένο μέγεθος όρχεων
ακμή
προβλήματα ύπνου

L-αργινίνη

Είναι το πιο κοινό αμινοξύ στα συμπληρώματα υγείας των ανδρών. Η L-αργινίνη μετατρέπεται στο σώμα σε μια χημική ουσία που ονομάζεται νιτρικό οξείδιο. Το οξείδιο του αζώτου βοηθά τα αγγεία να ανοίγουν ευρύτερα, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος.

Συνιστάται προσοχή όταν λαμβάνετε L-αργινίνη ή παρόμοια συμπληρώματα, καθώς αυτό μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αιμορραγίας όταν λαμβάνεται με ορισμένα φάρμακα. Μπορεί επίσης να επηρεάσει το σάκχαρο αίματος.
ginseng

Το Ginseng είναι ένα δημοφιλές και ευρέως χρησιμοποιούμενο φυτικό φάρμακο. Πιστεύεται ότι βοηθά στη γονιμότητα και βελτιώνει τη σεξουαλική λειτουργία. Διατίθεται ως χάπια ή κρέμα.

Το Ginseng είναι ένα φυσικό φάρμακο με πολλά πιθανά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της σεξουαλικής λειτουργίας.

Το Ginseng είναι διεγερτικό και μπορεί να προκαλέσει αϋπνία. Επιπλέον, μπορεί να μην είναι ασφαλές για άτομα με καρδιακές παθήσεις, αυτοάνοσες ασθένειες ή αιμορραγικές διαταραχές.

Οι ανεπιθύμητες παρενέργειες περιλαμβάνουν:

ναυτία
διάρροια
κεφαλαλγία
ανωμαλίες της αρτηριακής πίεσης

Το Ginseng μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσει με μια ποικιλία φαρμάκων. Τα άτομα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους πριν χρησιμοποιήσουν το ginseng ως συμπληρωματική θεραπεία.
υοχιμβίνη

Το Yohimbine προέρχεται από το φλοιό ενός αφρικανικού δέντρου και πιστεύεται ότι βελτιώνει τη σεξουαλική δυσλειτουργία.

Αν και αυτό το φυτικό συμπλήρωμα πωλείται συχνά ως θεραπευτική επιλογή για τη στυτική δυσλειτουργία, δεν έχει γίνει αρκετή έρευνα για την υποστήριξή του.

Το Yohimbine προκαλεί κάποιες ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως αυξημένη αρτηριακή πίεση, γρήγορο ή ακανόνιστο καρδιακό παλμό και άγχος.

Περίληψη των εξωχρηματιστηριακών επιλογών

Με καθεμία από αυτές τις εξωχρηματιστηριακές θεραπείες, δεν έχει γίνει αρκετή έρευνα για να αποδειχθεί ότι αντιμετωπίζουν τη στυτική δυσλειτουργία.

Αν και πολλοί από αυτούς ισχυρίζονται ότι είναι φυσικοί ή χαρακτηρίζονται ως συμπληρώματα διατροφής, μπορεί επίσης να περιέχουν κρυφά συστατικά που μπορεί να είναι επικίνδυνα.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει ανακαλύψει ότι σχεδόν 300 προϊόντα, για φερόμενες περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας, περιέχουν υπερβολικά υψηλές δόσεις μη ανακοινωθέντων και δυνητικά επικίνδυνων συστατικών.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένα προϊόντα που δεν υποστηρίζονται από το φαρμακείο και τα οποία ισχυρίζονται ότι είναι σεξουαλικά διεγερτικά συχνά δεν έχουν δοκιμαστεί ή δεν έχουν ρυθμιστεί από το FDA.

Ουσιαστικά, μπορούν να αλληλεπιδράσουν με άλλα φάρμακα που λαμβάνει ένα άτομο. Οι παίκτες στοιχηματίζουν εάν αποφασίσουν να τις χρησιμοποιήσουν και μπορεί να έχουν μικρή ή καθόλου επιτυχία.

Είναι πολύ σημαντικό για άτομα με άλλες υγειονομικές συνθήκες ή που παίρνουν επιπλέον φάρμακα να μιλάνε πάντα με τον γιατρό τους πριν πάρετε οποιοδήποτε είδος συμπληρώματος. Αυτά περιλαμβάνουν αυτά που διατίθενται στην αγορά ως “φυσικά”.

Comments

Post a Comment

Close
About